hu.news
355

Ferenc pápa: Szent Péter-bazilika egy múzeum, egy szellem templom, egy sivatag

Hétfőn lépett életbe a Szent Péter-bazilika 45 mellékoltáránál a szentmisék brutális elnyomása. A minden reggel az égbe emelkedő csendes imáknak vége.

Edward Pentin helyette két korai koncelebrált Eucharisztiát talált egy és három koncelebránssal, és a fél kilenckor kezdődő főmisét nyolc emberrel a padoknál. Ez egy kápolnában volt egy függöny mögött.

A Vatikánban dolgozó papok "ki vannak akadva", mondta egy forrás Pentinnek: "Nagyon kevesen vannak itt, akik a változások miatti tiltakozásból csatlakoztak a ma reggeli koncelebrált misékhez".

Csakhogy ezek a papok ismertek. Valószínű, hogy Ferenc pápa nyomást fog gyakorolni rájuk, hogy koncelebráljanak, különben következményekkel kell számolniuk.

Pentin megerősíti azt a nyilvánvaló tényt, hogy Ferenc pápa áll a döntés mögött. Pentin szerint "egyik közeli bizalmasa", Beniamino Stella bíboros, a Papi Kongregáció prefektusa és más hozzá közel álló bíborosok segítettek neki.

Nyilvánvalóan azok a bíborosok, akik segítettek a mise elpusztításában, nem jelentek meg, hogy részt vegyenek a kényszer koncelebráción. Szegénységet prédikálnak, de pompás lakásokban élnek, saját magánkápolnával.

Egy névtelen "Monsignor Ferrari" a Twitter.com-on megjegyezte, hogy a Vatikánban olyan elnyomó a légkör, hogy még azok sem mernek tiltakozni, akik évtizedek óta miséznek a Szent Péter-bazilikában: "Olyan itt, mint a kommunista Kínában".

#newsOjgrapmpcx