hu.news
4523

Ferenc szerint Isten még mindig "vallási sokszínűségre vágyik"

"A vallási különbségek" Isten teremtésbeli bölcs akaratának kifejezésmódja - állítja a 10/35-ös pont abból a dokumentumból, amelyet a világ- és hagyományos vallások vezetőinek hetedik kongresszusa Nur-Szultanban fogadott el szeptember 15-én.

Ezen a téves állítást a küldöttek többsége, köztük Ferenc is szó nélkül elfogadta. A nyilatkozat elismeri Ferenc pápa 2019-es, úgy nevezett Abu Dhabi egyezményét is, amely szintén tartalmazza ezt a tévedést.

Az állítás egyértelmű hamisságát a különböző vallások ellentmondása igazolja. Természetesen nem lehet mindegyik igaz. De ami nem igaz, azt Isten sem akarhatja. Krisztus maga a megtestesült Isten (keresztény egyház), nem bűnöző (római pogány hit), nem teremtett próféta (iszlám), és nem is ég a saját ürülékében a pokolban (zsidó Talmud).

A nyilatkozat továbbá arról is ostobaságokat beszél, hogy Isten "minden embert egyenlőnek" teremtett, ami szintén nem igaz és egy alapvetően értelmetlen kijelentés, mivel óriási különbségek vannak az etnikumok, a nemek, a képességek és az intelligencia között, az ebből fakadó következményekkel együtt. Ha minden ember "egyenlő" lenne, a világot nem oligarchát egy apró csoportja irányítaná.

#newsTohdgvmzwi

lelkihaz
1 Thessz 5:3 Amikor azt mondogatják: „Béke és biztonság”, akkor éri őket hirtelen a pusztulás, akárcsak a várandós asszonyt a fájdalom, és nem lesz menekvés számukra.
One more comment from lelkihaz