Clicks204
hr.news

Objavljene prve slike: "Sveti Franjo" u čast Franji iz Buenos Airesa

Objavljen je prizor iz ogromne "Abrahamske obiteljske kuće", viševjerskog mjesta štovanja na otoku Saadiyat u Abu Dhabiju.

Lokalni režim izjavio je da projekt "gradi mostove između ljudskih civilizacija i nebeskih poruka [množina!]" i da je fizička manifestacija Franjinog [heretičkog] dokumenta iz Abu Dhabija.

Imena tri mjesta štovanja otkrivena su kao džamija imama Al Tayeba, crkva sv. Franje i sinagoga Moses ben Maimon.

Režim je objasnio da ovo imenovanje prepoznaje rad Velikog imama Al Tayyeba (75), Franje [ne Franje Asiškog] i Maimonida (+1204.), španjolskog rabina (TheNationalNews.com, 15. lipnja).

Projekt, koji bi trebao biti otvoren sljedeće godine, dizajnirao je gansko-britanski arhitekt David Adjaye koji je Svjetskom ekonomskom forumu oligarha 2021. godine poručio da njegov projekt pogađa trojstvo ove Abrahamske vjere".

Projekt sponzorira lokalni diktator, šeik Mohamed bin Zayed, i samo je jedno od mnogih mega gradilišta u Abu Dhabiju. Među njima su hinduistički hram, shopping centar s 405 trgovina, najviši osmatrački kotač na svijetu, najviši hotel na svijetu (360 m, 1.209 luksuznih apartmana), Muzej budućnosti, dvije kule od 304 metra, stadion i 1.000 km željeznice.

#newsSbkavdhxhj