Clicks44
sl.news

Škof Schneider: Sveti sedež sodeluje z herezijo

Škof Athanasius Schneider spodbuja vernike, ki svetega obhajila ne prejemajo z roko, čeprav jim škofi "prepovedujejo", da bi ga prejeli [na jezik].

V odgovoru na LiveFatima.io (14. decembra, video spodaj) je Schneider pojasnil, da so verniki v starih časih in med preganjanjem obhajilo prejeli zelo redko, le nekajkrat na leto.

Trdi, da ni nič kaj dostojanstveno, ko duhovniki med liturgijo nosijo maske, zlasti pa med obhajanjem, "Iz liturgije ne moremo ustvariti neke vrste maškarade."

Schneider ne dvomi, da lahko verniki "seveda" izpolnijo svojo nedeljsko obveznost v Združenju svetega Pija X (SSPX). Kanonski status SSPX označuje kot "težak" zaradi "neprimerljivih" kriz Cerkve vse od Vatikana II.

Schneider pravi, da škofje, ki širijo herezije, ne izgubijo svoje funkcije kar avtomatsko. Vendar pa pravi, da bi morali verniki papežu pisati o takih škofih, ker bi "moral papež (pri tem) posredovati", "zagotoviti čistost vere" in "hitro odstraniti krivovernega škofa." Če papež pri tem ne posreduje, gre "očitno za nekakšno implicitno sodelovanje s herezijo". (Vendar pa velja dejstvo, da so papeži desetletja kaznovali samo ortodoksne škofe, krivoverne škofe pa niso nikoli kaznovali.)

Dokler se trenutna kriza ne konča, bodo katoliško vero večinoma prenašali zvesti laični katoličani, meni Schneider.
Potem pa, upa, bo Sveti sedež spet prevzel svojo dolžnost zaščititi vernike pred volkovi.

#newsXkyetwyidq