Clicks45
ro.news

Schneider: Mișcarea carismatică are nevoie de ajutor

Mișcarea carismatică protestantă (CM) a început în SUA la începutul secolului al XX-lea și este „o nouă formă de religie sau confesiune creștină”, declară episcopul Schneider într-un videoclip de întrebare / răspuns din 14 martie al Confraternitățîi Maicii Domnului din Fatima.

CM catolic a început în urmă cu aproximativ 55 de ani și a fost acceptat de papii post-Vatican-II, în special de Ioan Paul al II-lea. „Acesta nu este un criteriu pentru autenticitate, deoarece papii pot face erori prudențiale în aprobarea mișcărilor care dezvăluie ulterior defecte”, explică Schneider.

El analizează că CM se bazează pe o abordare protestantă subiectivă, pune în centru aspecte sentimentale secundare precum „sentimentele” personale și le afișează în public: „Este împotriva rușinii spirituale să te expui”, obiectează Schneider.

După Rusalii, apostolii nu au „plâns, dansat și bătut din palme” și nici nu au căzut pe podea, dar Petru a rostit cuvinte raționale și clare, subliniază Schneider.

El recunoaște calități bune în CM catolică, precum zelul pentru rugăciune și adorație euharistică, dar subliniază că acestea nu sunt specific carismatice, ci aparțin tradiției catolice. Pentru Schneider este necesar să ajutăm CM „să revină la metodele și modalitățile mai echilibrate.”

#newsFwwnjvwqbb