ro.news
33

Legislația privind victima blasfemiei urmează a fi executată

Zafar Bhatti, 57 de ani, unui protestant pakistanez, încarcerat din iulie 2012 pentru „blasfemie” în Rawalpindi, Pakistan, i s-a schimbat pedeapsa pe viață la moarte pe 3 ianuarie.

Liderul „Misiunii Mondiale a lui Isus”, Bhatti a fost acuzat că a trimis „mesaje blasfemiante” unui predicator musulman de pe un telefon mobil care i-a fost dat numai după ce mesajele au fost trimise și a cărui cartelă SIM nu era pe numele lui. Potrivit BritishAsianChristans .org, Bhatti este analfabet și, prin urmare, nu poate scrie mesaje.

Soția sa, Bibi, în vârstă de 72 de ani, a spus că au fost făcute mai multe încercări de a-l face pe Bhatti să renunte la Islam pentru a-l elibera pe această bază, „dar el este puternic în credința lui.”

În decembrie, avocatul lui Bhatti încă mai spera să-l elibereze pe cauțiune din cauza diabetului său sever și a unui atac de cord recent. Au fost acordate cereri similare de cauțiune pentru ucigași și violatori. Vederea lui Bhatti se deteriorează din cauza luminii slabe din celula lui.

Regimurile occidentale cunosc legi similare împotriva blasfemiei care își protejează rasismul și religia civilă homosexuală de critici. În consecință, ei nu fac nimic pentru a-l elibera pe Bhatti.

#newsLjfyipikdr