hu.news
168

Saját ellentmondásainak áldozata: Roche kritizálja az individualizmust a liturgiában

Állítólag sem II. János Pál, sem XVI. Benedek nem törekedett a római mise népszerűsítésére - mondta Arthur Roche érsek, a Liturgikus Kongregáció prefektusa az OmnesMag.com-nak (május 9.).

Ők csak "azokkal akartak törődni, akiknek nehézséget okoz" a Novus Ordo - állította, utalva arra, hogy a Traditionis Custodes után ő és Ferenc nem törődik ezekkel a hívekkel.

A liturgiára utalva Roche hangsúlyozta, hogy a modern liberalizmus és individualizmus kihívást jelent az Egyház számára: "Könnyű az én személyes preferenciáira gondolni, egy bizonyos típusú liturgiára, az ünneplés egy bizonyos kifejezésmódjára, ennek a papnak ez, a másiknak az tetszik; de ez az individualizmus nem illő az Egyházhoz".

A NewLiturgicalMovement.org megjegyzi, hogy ez a kijelentés nem vonatkozhat a római rítusra, amely nagy gondot fordít arra, hogy megóvja a híveket a pap liturgikus preferenciáitól.

Ezért nyilvánvaló, hogy Roche - anélkül, hogy észrevenné - elítélte a Novus Ordót, ahol minden pap kitalálhatja a saját "liturgiatípusát".

#newsMlpecmtszq