Clicks733

Alkotmánybírósági felülvizsgálat kezdeményezése a kötelező Covid-oltások miatt

Alkotmánybírósághoz fordul a Mi Hazánk a kötelező Covid-oltások miatt

Ismét tömeges alkotmányjogi panasz benyújtását szervezi meg a Mi Hazánk a Covid-oltások kötelezővé tétele miatt, közzétéve a párt jogi kabinetjének beadványmintáját az egészségügyi dolgozók számára – írja közleményében Novák Előd. A Mi Hazánk alelnöke hozzátette: az Alkotmánybíróság így megsemmisítheti a koronavírus elleni védőoltás kötelező igénybevételéről szóló 449/2021. (VII. 29.) korm.-rendeletet alaptörvény-ellenesség miatt, ahogy az Ab bejelentése szerint a védettségi igazolványról már hamarosan dönthet a Mi Hazánk által szervezett tömeges panasz nyomán, alapjogok megsértése miatt.

Novák Előd szerint „alkotmányellenes, hogy a kormány azzal zsarolja az embereket, egyre több foglalkozási körben kilátásba helyezve: oltassák be magukat, különben elveszik a munkájukat." Hangsúlyozta: „a Mi Hazánk az egyetlen párt, amely szerint elfogadhatatlan, hogy bizonyos munkahelyeken kötelező lesz az oltás, inkább az oltások valódi következményeiről kellene beszélni. Mindenki maga dönthessen a sorsáról, korrekt tájékoztatás után!
Aki a vírus kockázatától jobban fél, az magát beoltathatja, de bármilyen erőltetés vagy diszkrimináció elfogadhatatlan. Így is hosszúak az egészségügyi várólisták, létszámhiány van az orvosok és szakdolgozók körében, ez a lépés csak fokozná a külföldre vándorlásukat, ezáltal az egészségügyi rendszer további romlását."

Az Alkotmánybíróság júliusban közölte, hogy megkezdte a védettségi igazolvánnyal kapcsolatos alkotmányjogi panaszok érdemi vizsgálatát, miután „az elmúlt két hónapban nagyszámú alkotmányjogi panasz érkezett az Alkotmánybírósághoz”. A Mi Hazánk Mozgalom május 1-jén tette közzé letölthető beadványmintáit a védettségi igazolvány miatti diszkrimináció ellen tiltakozva, arra kérve mindenkit, hogy tömegesen tegyenek alkotmányjogi panaszt az alapjogok megsértése miatt, s a felhívás sikeresnek bizonyult, széles körű társadalmi felháborodás övezi a védettségi igazolvány kötelezővé tételét. Az Alkotmánybíróság döntésére abban az ügyben várhatóan a nyári ítélkezési szünetet követően kerül sor.
A Mi Hazánk Mozgalom már április végén, egyedüli pártként jelezte alkotmányossági aggályait a kormány védettségi igazolvánnyal összefüggő egyes rendelkezéseivel kapcsolatban, és azok alaptörvény-ellenességének megállapítását és megsemmisítését kérte – közölte Novák Előd.

erdely.ma/…-fordul-a-mi-hazank-a-kotelezo-covid-oltasok-miatt
Elena Kis
Nem is értem hogy meri kereszténynek mondani magát. Tudnék ezzel kapcsolatban példákat, de inkább nem teszem. Kettősség van minden tettében. Naponta hangoztatja pl. a gyermekek szexuális nevelése elleni "támadást", közben pedig engedi és támogatja a pride felvonulást.
Beati pauperes spiritu
Gyalázatos, hogy egy magát kereszténynek valló kormány kötelezővé teszi, hogy emberek oltóanyag kísérletben vegyenek részt.
Ezzel az egyház üldözőjévé tette magát, de Isten nem hagyja el övéit s megfizet kinek kinek az ő érdemei szerint.
Bazsó-Dombi Attila
Érdemes lenne bővebben kifejteni, amire több mélyreható tanulmány is kellene, az általános keresztény morálistól kezdve a Magyar Történelmi Alkotmány folytonosságának helyreállítási kötelezettségén át az ellenállási jogig.