Clicks128
hu.news
1

Amoris Tristitia egyház: Boris Johnson "megházasodott" HARMADSZORRA - egy katolikus székesegyházban

Az 56 éves Boris Johnson brit miniszterelnök és háborús bűnös miniszter május 29-én "feleségül vette" "katolikus" ágyasát, a 33 éves Carrie Symondsot egy előre be nem jelentett esküvői szertartáson a katolikus Westminster székesegyház kápolnájában.

A Downing Street a katedrális plébániájához tartozik. Az angol Covid szabályai szerint legfeljebb 30 vendég, köztük a házasságon kívül született egyéves fiuk, Wilfred, közeli barátok és a családtagok voltak jelen.

A katedrális nem sokkal 13:30 után kiürült a látogatók elől. Harminc perccel később egy Symondsot szállító limuzin hajtott be az épület előtti térre. A szertartás fél órán át tartott. Mindenütt rendőrök voltak.

A párt Daniel Humphreys atya, a székesegyház segédpapja adta össze, aki tavaly Wilfredet ugyanebben a kápolnában keresztelte meg.

Ez volt Johnson harmadik "házassága". Második feleségétől, Marina Wheeler-től, akitől négy gyermeke van, csak 2020-ban vált el. Johnsonnak három nőtől van gyermeke, de az első feleségétől nincs. Megtagadta édesanyja katolikus hitét, amikor az exkluzív Eton College-ban (1977-82) az anglikán hitben konfirmált.

Ahhoz, hogy katolikus templomban házasodhasson, Johnson érvényteleníttethette volna két korábbi házasságát. Másrészt egyesek azt feltételezték, hogy ezek a házasságok érvénytelenek lehettek, mivel Johnsont katolikusnak keresztelték, és soha nem kért felmentést, hogy nem katolikus környezetben köthessen házasságot.

Mivel a kánonjogot a pápák és a püspökök nem a kegyelem és a hit szellemében használják, hanem az igazságtalanság és a hitehagyás előmozdítására, szinte bármilyen trükk elég jó lehetett ahhoz, hogy a törvényt a bűnhöz illesszék.

Kép: Boris Johnson, © wikicommons, CC BY-SA, #newsYxtgqgzkty

Atosz80
egyelőre