Clicks76
ms.news

Kardinal Vienna Meraikan Ideologi Gay dalam Kathedralnya

Kardinal Christoph Schönborn, umur 72, telah meraikan "Hari AIDS Sedunia" di Vienna pada 1hb Disember di kathedral dengan sambutan servis liturgikal. Perayaan ini ditaja sebahagian oleh terkenal sebagai pengamal homoseksual yang tegal, Gerry Keszler, turut merupakan penganjur “Life Ball” di Vienna, salah satu majilis sambutan gay terbesar di Eropah. Keszler dan Schönborn selalu bertemu dan makan malam bersama-sama.
Schönborn mengalu-alukan Keszler ketika ketibaannya di kathedral. Dalam ucapan aluannya, dia sekali lagi mengalu-alukan Keszler dan “semua yang berusaha dan bertanggungjawab dalam menganjurkan Life Ball”. Dalam bahagian ucapan doa bagi mereka yang meninggal akibat penyakit AIDS, Schönborn mengatakan secara kabur bahawa suatu hari nanti,“setiap” orang yang meninggal ini akan menemui sebuah rumah dengan Tuhan kerana maut bukan menandakan "kehilangan selama-lamanya".
Ketika doa bagi penganut, "drag queen" Thomas Neuwirth menggelarkan dirinya sebagai "Conchita Wurst", merungut bagi mangsa tuduhan,“penganiayaan yang diperlakukan atas cara hidup mereka berbeza ”dengan yang lain. Dia kemudian meminta para penganut agar meletakkan colok ke dalam mangkuk untuk mengingati kemahuan sulit si mati.
Dalam bahagian akhir ucapannya di kathedral Keszler berkata bahawa ianya bukan perkara yang penting mengenai siapa yang anda cinta dan percaya akan. Schönborn berterima kasih kepada Keszler atas kata-katanya.

#newsRewsvfxdqa