Clicks450
hu.news
3

Müller: Benedek nem "emeritus pápa", hanem "emeritus püspök"

"Nincs két pápa, csak egy pápa van, Ferenc pápa" - mondta Gerhard Müller bíboros a Corriere.it lapnak.

Müller szerint Benedek választott címe "emeritus pápa" egyfajta udvariasság, "De igazából XVI. Benedek emeritus püspök".

Az IlGiornale.it lapnak Müller kiemelte, hogy Benedek és Ferenc pápa nem ellenfelei egymásnak. Szerinte "teljesen tiszta", hogy minden bíboros, püspök és katolikus Ferenc pápa oldalán áll.

Kép: Gerhard Ludwig Müller, © Mazur, CC BY-NC-SA, #newsRwucnrbbzu

Nekunk papa. Eleg volt a kukacoskodasbol. Hol van a szeretet, a hala es a nagylelkuseg es mibdenekelott abtisxtelet es a rend? Ezek szerint nem temetik el mint apat, ganem mint puspokot? Kicsapjak a teuton temetobe? Megorultek? Meisner kardinalis emerituskent halt meg es mint kardinalist temette el elodet. Az egesz szertartas alatt kardinal Meisner volt es nem emeritus kardina Meisner.
Úgy látszik, hogy Müller is beszél összevissza, ha úgy látja hogy Ferenctől remélhet valamit, akkor óvatos, ha nem akkor kritikus. Sajnos az álláspontja Müllernek egyre zavarosabb. Dönteni kell neki és kíméletlenül ki kell jelentenie, amit persze tud, hogy Ferenc eretnek és szerintem hitetlen is, vagy valami nagyon érdekes hite van, ha van.
Gratia copiosa likes this.
Annyit mondanek. Ismerek olyan onfelaldozo embert, aki evtizedek ota a sajat vagyonabol szuksegben eloket tamogat. Mindenben megfelel az egyhaz szocialis tanitasanak, nemcsak a penzet, vagyonat osztja szet, de szereti is azokat akiket tamogat, jelen van a szamukra es a lelki es ima elete is peldakep lehet. Ugyanakkor azokkal is melyen egyetert, akik a papok nosuleset eroltetik. Karitativ munka, …More
Annyit mondanek. Ismerek olyan onfelaldozo embert, aki evtizedek ota a sajat vagyonabol szuksegben eloket tamogat. Mindenben megfelel az egyhaz szocialis tanitasanak, nemcsak a penzet, vagyonat osztja szet, de szereti is azokat akiket tamogat, jelen van a szamukra es a lelki es ima elete is peldakep lehet. Ugyanakkor azokkal is melyen egyetert, akik a papok nosuleset eroltetik. Karitativ munka, karitativ szervezetekben valo munka nem garancia az udvossegre. Nem csak az embereket es az "uj" humanizmust kell szeretni, hanem a Szent Katolikus Egyhazat, rovidebben az Anyaszentegyhazat. Nem szeretet az ami nem szereti es megkerdojelezi az egesz Bibliat az O es Ujszovetseget, a Szent Hagyomanyt, az egyhaz 5 torvenyet, a hierarchiat es a papsagot. Aki mindenkit szeret, senkit sem szeret. Nem mondom azt, hogy az emlitett onfelaldozo ember nem szeret, csak annyit, hogy nem garancia arra, hogy megmentsen a tevedestol. Velemeny es meggyozodes kozott kulonbseg van. Nem en itelek es mas sem, de a felelosseg ebben a targyban is mindannyunke.