Clicks616
hu.news

A németek megindulnak Róma ellen

A limburgi Georg Bätzing püspök, a befolyásos német püspöki konferencia elnöke egy római szinódust követel a jelenlegi német szinodalitás/öngyilkosság "eredményeiről".

Azt mondta a katolikus ellenes Publik-Forum.de lapnak (május 29), hogy a "papnők" továbbra is legitimek, pedig ezt a vitát II. János Pál Ordinatio Sacerdotalis apostoli levele 26 éve lezárta.

"Az egyház köreiben" többen is "papnőket" akarnak - mondta Bätzing, pedig a német egyház köreiben inkább egy ijesztő üresség található.

Kiemelte, hogy a "papnők" elleni érveket "többé nem fogadják el". De ez így értelmetlen. Az érvek kritériuma az igazság, nem Bätzing véleménye.

Ugyanakkor Bätzing be akar engedni más felekezetből jött keresztényeket is az eucharisztiába, a katolikusokat pedig a protestáns úrvacsorára is akarja küldeni. De így elavulttá teszi a papnőket, mivel a protestánsoknak nem kellenek papok.

Nem meglepő módon Bätzing a házasságtörőket és homoszexuálisokat is meg akarja áldani: "Sokan szenvednek attól, hogy az egyház nem ismeri el kapcsolatukat".

A szenvedés valóban a bűnből ered. Bätzing bűn áldása nem változtatna ezen.

Kép: © Mazur, CC BY-NC-SA, #newsVdatlvwwyn