Clicks253
hu.news

Cordileone érsek: Miért korlátozzák jobban az egyházat?

A San Franciscó-i London Breed polgármester bejelentette a koronavírus ürügyével azt, hogy betiltják a beltéri miséket, a szabadtéri miséken pedig maximum 50 hívő jelenhet meg.

Salvatore Cordileone San Franciscó-i érsek azt válaszolta, hogy a kormánynak nincs joga ilyen döntéseket hozni (EWTN.com, szeptember 10).

Fél attól, hogy a politikusok arra használják fel a "tudományt", hogy "teljesen logikátlan" és igazságtalan törvényeket vezessenek be. Szerinte a megszabott részvételi szám nagyon önkényes, hiszen az utcai tüntetésekre nincsenek ilyen korlátozások: "Miért korlátozzák jobban az egyházat?".

Kiemeli, hogy az templomoknál többféle helyszín is van, kinyithatják az ablakokat, ajtókat és "biztonságosabbak lehetnek, mint bármilyen szabadtéri hely".

Cordileone felfedte, hogy a politikusok nem válaszoltak kérdéseire. Ezért szeptember 20-án egy eucharisztikus körmenetet szervez, hogy ezzel tüntessen a város korlátozása ellen, elmennek a városháza előtt, és a székesegyház mellett egy nyílt misével zárják majd a körmenetet.

#newsFjrzgijjyz