Clicks42
ro.news

Noul Misal italian: „Un copil s-ar fi descurcat mai bine”

Episcopilor italieni le-au trebuit 18 ani pentru a publica Mesajul Novus Ordo din 2002 în limba italiană. De Paști 2021 Italia - și Vaticanul - îl vor folosi.

În introducerea sa, Misalul le spune credincioșilor să nu îngenuncheze în timpul întregii rugăciuni euharistice (1) și să primească Comuniunea în picioare (13).

Preoților li se poruncește să nu folosească în mod obișnuit Canonul roman (6) și să prezideze în spatele mesei spre strane „ori de câte ori este posibil”, lăsând altarele descoperite (15).

Misalul cere purpuriul pentru înmormântări, nu negru și impune o traducere greșită a rugăciunii Tatăl nostru. Acesta ignoră corectarea lui Benedict al XVI-lea a „pro multis”.

În Liturghiile Sfinților, „preoții” sunt retrogradați la „prezbiteri”. Sărbătoarea Maicii Tereza din Calcutta este omisă. Cântarea gregoriană este evitată.

Cristina Siccardi (CorrispondenzaRomana.it, 21 octombrie) numește partea iconografică, produsă de celebrul Mimmo Paladino, o adevărată capodoperă a simplificării și urâtului, „Un copil ar fi creat, gratuit, desene mai bune decât acestea.”

#newsGwyrzfsqsl