Clicks182
hu.news
5

Az SSPX helynök visszavonja véleményét

Stefan Frey atya, az SSPX osztrák helynöke visszavonta "sürgős" áprilisi figyelmeztetését a Covid-19 oltások ellen. Most az ellenkezőjét állítja.

Az SSPX júniusi hírlevelében Frey átvette testvére, Arnaud Sélégny oltáspárti álláspontját, és még a Vatikán "szilárd hivatalos dokumentumait" is ajánlja az oltásokról, "gazdag információforrásnak" nevezve azokat. Frey elmagyarázza, hogy egy etikailag megkérdőjelezhető vakcina négy kritérium alapján alkalmazható:

- egyértelmű vészhelyzetnek kell fennállnia,
- nem állhat rendelkezésre jóváhagyott alternatíva,
- az oltás haszna nagyobb, mint az ártalom abban az esetben, ha valaki nem kapja meg az oltást,
- az abortusszal szennyezett oltóanyag kutatással szemben ellenállásnak kell lennie.

Frey legalábbis elismeri, hogy ebben a kérdésben különböző következtetésekre lehet jutni, és hogy senki sem kényszerítheti rá a véleményét senki másra. Úgy tűnik azonban, hogy Frey-t magát is a felettesei arra kényszerítették, hogy az oltásokkal kapcsolatban az SSPX pártvonalára lendüljön át.

A probléma Frey véleményének megváltozásával az, hogy az oltás elleni négy érve a visszavonása ellenére is megmarad, hacsak az SSPX nem kívánja a Vatikán álláspontját is átvenni, miszerint - politikai opportunizmustól függően - ami tegnap még igaz volt, ma már hirtelen "téves" lehet.

#newsEvbwemskuw

charisma
@Aradi és @katolikuselet atyáknak javaslom, hogy a gloria.tv kontakt oldalán jelezzék a fordítások minőségére vonatkozó észrevételeket (a nyitóoldal baloldali menüsor legalján található különben):
Kapcsolat – gloria.tv (angol vagy német nyelvű levelet célszerű írni)
A hírek alatti kommenteket nem nézi senki és nem reagálnak ezekre (sok évi tapasztalat).
A magyar hírek fordításának minőségét …More
@Aradi és @katolikuselet atyáknak javaslom, hogy a gloria.tv kontakt oldalán jelezzék a fordítások minőségére vonatkozó észrevételeket (a nyitóoldal baloldali menüsor legalján található különben):
Kapcsolat – gloria.tv (angol vagy német nyelvű levelet célszerű írni)
A hírek alatti kommenteket nem nézi senki és nem reagálnak ezekre (sok évi tapasztalat).
A magyar hírek fordításának minőségét már sokan és sokszor kritizálták eddig (jogosan), de változás nemigen történt.
Aradi
Kedves @charisma , köszönöm a tanácsot és a segítséget! 😇 Én is nem egyszer mosolyogtam vagy éppen szörnyülködtem egy-egy "megoldáson", amit a magyar fordító alkalmazott. Véleményem szerint ez egy hiánypótló oldal, sokan olvassák, és ezért méltó lenne, ha legalább az értelmezést nehezítő hibák ki lennének küszöbölve...
Aradi
Nagyon szeretjük a gloria.tv-t, de azért néha nehéz szó nélkül elmenni a fordításbeli defektek mellett. Dehogy mond le a Frey atya! Másik: személyesen is beszélgettünk vele a dologról, és egyáltalán nem visszatáncolásról vagy gyáva megfutamodásról van szó, hanem több vélemény él egymás mellett, és ezek a meglátások is változnak, formálónak. Ez nem a veszprémi érsekség, ahol egy vélemény …More
Nagyon szeretjük a gloria.tv-t, de azért néha nehéz szó nélkül elmenni a fordításbeli defektek mellett. Dehogy mond le a Frey atya! Másik: személyesen is beszélgettünk vele a dologról, és egyáltalán nem visszatáncolásról vagy gyáva megfutamodásról van szó, hanem több vélemény él egymás mellett, és ezek a meglátások is változnak, formálónak. Ez nem a veszprémi érsekség, ahol egy vélemény megengedett csak, a többiek meg halál fiai 🤪 Úgy látom, hogy a FSSPX-ben - mivel nem hit vagy erkölcs dolgáról van szó - rábízták mindenkire, hogy szabadon formálhasson véleményt, nyilván a katolikus tanítás keretein belül. Természetesen ezzel a kommenttel nem kívánok állást foglalni ebben a kérdésben, csupán kiegészítést szerettem volna tenni. Egyúttal szívesen felajánlom segítségemet a magyar cikkek korrektúrájához (amennyire szerény képességeim lehetővé teszik...).
katolikuselet
Tartományfőnök atya nem lemond, hanem visszavonta vagy korrigálta korábbi álláspontját az oltásokkal kapcsolatban.
A cikket úgy ahogy van törölni, vagy újrafordítani kellene, mert ez így értelmezhetetlen.
Jozsef Ferenc
De amikor eljön az Emberfia, vajon talál-e hitet a földön?