Clicks20
ro.news

Pentru el, o sfită romană este o „crimă”: Traditionis Custodes îl transformă pe episcop în dictator inferior

Episcopul din Mayagüez Ángel Ríos Matos, 64 de ani, Porto Rico, a publicat pe 17 iulie un decret îngust și legalist (de mai jos) care încearcă să „interzică” ritul roman prin invocarea Traditionis Custodes lui Francisc.

Numit episcop în mai 2020, Ríos susține că în prezent nu există grupuri în eparhia să care să solicite ritul roman și astfel „interzice” sărbătorirea acestuia în eparhia sa. Niciun preot și niciun loc nu vor fi proiectate pentru aceasta.

El mai poruncește că „fiecare preot” din dieceza sa să prezideze Novus Ordo „chiar și atunci când sărbătoresc în privat și fără oameni.”

În cele din urmă, el „interzice” folosirea sfitelor romane, a fețelor de masă din în, a husei de potir, a acoperământului pentru altar, a bonetelor și a altor trăsături tipice ale ritului roman. Evident, Ríos suferă de sentimente de atotputernicie, un sindrom cauzat adesea de o consacrare episcopală.

Prin urmare, decretul nu poate fi luat în serios cu atât mai mult cu cât este un exemplu de rigiditate pe care Francisc l-a criticat atât de des.

#newsGnjhaostpr