Clicks330
charisma
9

Meleg és transzgender tematika az Egyesült Királyság iskoláiban (2019)

Az Egyesült Királyság iskoláiban előírják a meleg és transzgender tematika masszív megjelenítését már az 5 éves korú gyerekek számára. A javasolt tanterv minden tantárgyat célba vesz, melyekkel a fiatal diákok találkoznak, beleértve a matematikát, a technikát, sőt a testnevelési és a vallási órákat is.

EGYESÜLT KIRÁLYSÁG, 2019. december 3. ( LifeSiteNews ) - Egy nagy LMBT-lobbicsoport átfogó irányelveket dolgozott ki brit iskolák számára, melyek célja az 5 éves kortól kezdődő gyermekeket kiképezzék az általános iskolai tárgyak minden területén és minden évfolyamán a meleg, leszbikus és transznemű témák és példák beágyazásával.

A Stonewall (az Egyesült Államokban a HRC-vel nagyjából egyenértékű LMBT lobbicsoport) által készített „önkéntes útmutatót” a Kormányzati Esélyegyenlőségi Hivatal (GEO) és az Egyesült Királyságban működő oktatás-értékelési és publikációs nagyhatalom, a Pearson szponzorálta, egymillió font értékű támogatást biztosítva az LMBT-szervezeteknek, a Sunday Times újság jelentése szerint.

Az erőfeszítések ütemezése egybeesik az új kapcsolati és szexuális nevelés (RSE= relationships and sex education) kurzusok indulásával, melyek várhatóan 2020 szeptemberében lépnek hatályba. Miközben a szülők engedélyezhetik gyermekeik mentesítését a szex oktatási órák alól, a tanterv kapcsolati része kötelező tananyag.

A javasolt irányelvek áttekintése, mely a tanulmány minden területét érinti, feltárta a kendőzetlen szándékot a homoszexualitás, a transzgenderizmus és az LMBT kapcsolatok teljes normalizálására a fiatal elmékben.

Az 56 oldalas dokumentum, melynek címe: „ LMBT-befogadó elsődleges tanmenet létrehozása ”, minden olyan témát megcéloz, mellyen a fiatal diákok találkoznak, beleértve a matematikát, a technikát, sőt a testnevelési és a vallási órákat is.

Íme néhány javaslat a kézikönyvből, amely folyamatos hangsúlyt helyez és ismétlődő példákkal összpontosít a két meleg apa vagy két leszbikus anya által vezetett háztartásokra.
MATEMATIKA:
Tételezzük fel, hogy vendég vagy két lány, Fatima és Shanika esküvőjén. Osszad szét a kekszeket úgy, hogy mindenkinek kettő jusson. Hány keksz maradt?
Eddie anyukái azt mondják Eddie-nek, hogy a nagyapja 5:30-kor jön. Eddie az órájával akar gyakorolni. Allítsd be az óra mutatóit, hogy milyen állásban lesznek 5:30-kor.
Laura faházat épít apukáival. Laura faházának kerülete 12 m. Mekkora lehet a területe?
TECHNIKA:
Nita és apjai egészségesen akarnak pikniket tartani. Milyen ételeket vihetnek magukkal?
Jamal segít anyukáinak az anyag kiválasztásában, hogy kabátot készítsenek. Milyen anyagok használata lenne a legjobb? Miért?
A két fiú, Dean és Ishmael vásárolt egy villát Fuerteventura-ban, a Kanári-szigeteken. Fuerteventura meleg és szeles, így a víz gyorsan elpárolog. El akarják kerülni az úszómedence feltöltését, normál vagy sós vizet kell használniuk a medencéjükben?
DIZÁJN TECHNOLÓGIA:
Mutasd be a szivárvány zászlót, és beszélj a különböző színek jelentéséről. Érdemes megnézni a transz zászlót és a bi[szex] zászlót is. A gyerekek megtervezik és elkészítik saját zászlójukat a diverzitás és a különféle családok megünneplésére.
Tervezd meg és készíts várat a két uralkodónak a „Király és a király” könyvekből [betiltott LMBT könyv az Amerikai Könyvtári Szövetség listájáról. A szerk.]
Mutasd be az AIDS-emléktakaró és más emléktakarók ötletét. Készítsen az osztály vagy az évfolyam egy takarót a diverzitás ünneplésének témájával - minden gyermek hozzájárul egy darabbal.
TÖRTÉNELEM:
Tudj meg többet Alan Turing szerepéről az Enigma kód feltörésében a második világháborúban, Roberta Cowell harci pilótanő szerepéről vagy Josephine Baker kémnő szerepéről. Feltétlenül emeld ki LMBT-identitásukat, és összpontosíts a háborúban betöltött szerepükre.
Tudj meg többet Sappho szerelmi költészetéről az ókori Görögországról szóló témád részeként.
FÖLDRAJZ:
Segíts összecsomagolni egy táskát Emmának, aki napos helyre megy nyaralni anyukáival. Milyen ruhákat kell vinnie?
A gyerekek nyaralási prospektusok segítségével választják ki a nászút helyszínét Simon és Pete számára. Viselkedjenek úgy, mint utazási tanácsadók, és győzzék meg Simont és Pete-t, hogy választott úticéljuk tökéletes. Ösztönözzék a gyerekeket, hogy vizsgálják meg a különböző országokat, és tudatosítsák bennük, hogy Simon és Pete tarthat a diszkriminációtól.
ZENE & MŰVÉSZET:
A zenei világ tele van látható példaképekkel. Függetlenül attól, hogy gyermekei fiatalabbak vagy már hatévesek, olyan LMBT művészek, mint például a Queen, a Pet Shop Boys, a Little Axe Broadnax, Josephine Baker, Janelle Monae, Years and Years vagy a Frank Ocean zenéjét használhatják fel munkájuk ösztönzésére. Ez a tevékenység lehetőséget ad a gyerekeknek arra is, hogy többet megismerjenek egy művész LMBT-identitásáról.
Hallgasd meg Macklemore „Ugyanaz a szerelem” című művét. Írj egy rap szöveget az elfogadásról, ami helyettesítheti Macklemore rap-jét. Ezt fel lehet használni arra is, hogy megvitassák az ötletet, hogy egy LMBT-közösség szövetségesei legyenek, valamint lehetőség sztereotípiák megvitatására, vagy a homofóbia, a bifóbia és a transzfóbia általános megvitatására.
SZÁMÍTÁSTECHNIKA:
Használj LMBT témájú könyveket, mint ösztönzést alaptevékenységek programozására, vagy műalkotásokat, vagy hívja el gyermekeit egy LMBT hős felkutatására.
TESTNEVELÉS:
Miközben a gyermekek átöltöznek a testnevelés órára, használja fel időt arra, hogy olyan videókat mutasson nekik, melyek megkérdőjelezik a nemi alapú sztereotípiákat.
Minden héten mutassanak be egy inspiráló sportolót, vegyen be közéjük LMBT-példaképeket, mint például Tom Daley, Keegan Hirst, Lee Pearson, Nicola Adams vagy Claire Harvey.
VALLÁS:
A családokról, az esküvőkről és a hagyományokról szóló tanulás részeként olvasd el a ’Király és király’ könyvet. Beszéljétek meg, hogy a Király és a király, ahogy a keresztény hagyományokkal összhangban van az ők egyházi esküvője vagy megáldása.
Hasonlítsad össze a különböző vallások esküvőit, beleértve a nem vallásos esküvőket is. A gyermekek akár egy azonosnemű pár esküvőjére vagy bejegyzett élettársi kapcsolatára vonatkozó eseményhez kapcsolódó szolgáltatásokat is megrendelhetnek.
Amikor a vallásos névadó szertartásokról tanulnak, tanítsák meg nekik, hogy néhány transz- ember úgy dönt, hogy ’névadó ünnepséget’ vagy áldást kér a nemváltás után.
A fesztiválokkal kapcsolatos munka részeként tudj meg többet az LGBT Pride rendezvényről, mint a sokféleség ünnepéről, a tiszteletet előmozdító eseményről. Még meg is tervezhetik saját iskolai Pride ünnepségüket.
Az irányelvek közzététele hirtelen elmaradt.

Tanya Carter a Biztonságos Iskolák Szövetségének képviselője, mely az érintett szülők, nagyszülők, tanárok és mások képviselő csoportja, ezt mondta a Times újságnak: „Aggódunk, hogy a homofóbia megkérdőjelezésének célja a genderideológia beillesztése a tantervbe.”

„Tényként tanítják, hogy gyermekek rossz testben is születhetnek, és képesek megváltoztatni a nemüket, de ezek egyike sem igaz” - tette hozzá.

Andrea Williams, a Christian Concern vezetője a Times-nak elmondta, hogy a Stonewall kampány, a „kivétel nélküli elfogadás” el van rejtve egy „manipulatív agenda mögé, mely határozottan a legfiatalabbakat és legjobban befolyásolhatókat célozza”.

„Gyermekeink ártatlanságát megsemmisítik azáltal, hogy bevezetik őket olyan fogalmakba, melyekről nem várható el, hogy megértsék, és melyektől meg kell védeni őket” - folytatta Williams. „Ez a tanterv mélyen bomlasztó. El kellene törölni.”

Mások a Twitteren írtak.
„A Stonewall már évek óta jár az iskolákba. Miért?” - kérdezte Dr. Sarah Rutherford. „Ez egy lobbicsoport, mely az LMBT zászló alatt nyomja a gender identitás ideológiáját. Mi lenne jobb módszer, mint hozzáférni a fiatal, befolyásolható elmékhez. Ez nem a gyermekek javát szolgálja.”
-----
Az ötéves gyerekeknek szóló összes órának meleg és transz témákat kell tartalmaznia.
Az ötéves gyermekeknek minden tantárgyban meg kell tanítani a leszbikus, meleg és transznemű dolgokat, az általános iskoláknak kiadott útmutatók szerint.

„A Stonewall elveszítette ezt.” - állította Wendy Wheeler. "Itt van az, amikor a mindenki számára méltó liberális cél átcsúszik egy hiper-liberális szélsőségbe, amely társadalmilag pusztító.”

„Az állam továbbra is az ék szerepét játssza az aggódó szülők és az úgynevezett oktatási úttörők között, akik gyermekeink általános iskoláiban dolgoznak” – írta a Tweet oldalon a Let Kids Be Kids szervezet. Mindezt a végrehajtás teljes autonómiájával az egyes iskolaigazgatók kezében. thetimes.co.uk/…gay-and-trans-themes-2tqblg8hh

A cikk angol nyelven
GretaLilla
Ez így van! A jó Isten mentsen meg minket az ellenzéktől!
charisma
Ne legyenek illúzióink. Ugyanez várható, ha a jelenlegi ellenzék jut hatalomra - bármilyen felállásban.
Elena Kis
És mi várható ha marad ez a kormány???
charisma
@Elena Kis marad a jelenlegi limitált helyzet - Istennek hála
charisma
@Sipos Balázs és ez hogy kapcsolódik a meleg és gender kérdéskörhöz?
One more comment from charisma
charisma
köszönöm, ezzel teljes mértékben egyetértek - bár a cikk az angliai helyzetet taglalja.
Elena Kis
Hát én nem ezt a szeretném a limitált helyzetet. Csak nagy keresztény duma van. A tettek más mutatnak.
charisma
A limitált helyzet a gender és LMBT jelenlegi térnyerésére vonatkozik. Ha kormányváltás lesz, akkor ezek a dolgok brutálisan felgyorsulnak és maguk alá söpörnek mindent, a vallást (= kereszténység), a családot és a férfira-nőre vonatkozó összes fogalmat.
GretaLilla
Kedves Sipos Balázs! Majd akkor tudjuk csak meg mi vár ránk ha a kormányváltás bekövetkezik, amitől a jó Isten mentsen meg. Akkor már nincs visszaút. A lopással kapcsolatban pedig meg szeretném jegyezni, hogy ez után is lesz, a Fidesz előtt is volt, de nekünk attól sem jobb, sem rosszabb nem lesz. A keresztény érdekeket kell szem előtt tartani. Ha beindul a bevándorlás, az azonos neműekkel …More
Kedves Sipos Balázs! Majd akkor tudjuk csak meg mi vár ránk ha a kormányváltás bekövetkezik, amitől a jó Isten mentsen meg. Akkor már nincs visszaút. A lopással kapcsolatban pedig meg szeretném jegyezni, hogy ez után is lesz, a Fidesz előtt is volt, de nekünk attól sem jobb, sem rosszabb nem lesz. A keresztény érdekeket kell szem előtt tartani. Ha beindul a bevándorlás, az azonos neműekkel kapcsolatos törvények akkor későn rossz már nekünk!