Clicks506
hu.news

A zűrzavart keltő Ferenc pápa arról fecseg, hogy alig lesz mise az USA-ban, Svájcban és Franciaországban

Ferenc pápa azért rendelte el a Traditionis Custodes-t, hogy helyreállítsa "az egyház egységét", harcolva egy "ideológia ellen, amelytől félt, hogy különösen az Egyesült Államokban, Svájcban és egy kicsit Franciaországban jelenik meg" - mondta a francia püspökök egy második csoportjának szeptember 23-i ad limina audienciáján.

A kijelentés groteszk, mivel a TC-nek Svájcban nem volt hatása, az USA-ban és Franciaországban pedig kevés. A találkozóról a 61 éves Lyon de Germay érsek és a 70 éves Párizs Aupetit érsek beszélt a FamilleChretienne.fr lapnak.

Aupetit megkérdezte Ferenc pápát, hogy lehet-e misét és Eucharisztiát celebrálni ugyanabban a templomban. A pápa igennel válaszolt - ellentmondva a TC-nek.

Nyilvánvalóan azért, hogy beszélgetőpartnereit megtévessze, most azt állította, hogy "a püspökök a felelősek" a mise megszorításáért - ismét ellentmondva TC-nek. Germay, akit úgy tűnik, nem érdekel, hogy bíboros legyen, tájékoztatta Ferenc pápát, hogy "az Amoris Laetitia-ban arra hív minket, hogy vegyük figyelembe a helyzetek sokféleségét. Itt ugyanezt kellene tennünk." Ferenc pápa kénytelen volt egyetérteni - harmadszor is cáfolva a TC-t.

Aupetit, aki bíboros akar lenni, szeptemberben lecsapott a misére, problémákat okozva ott, ahol nem voltak.

Az alábbi videón 200 (!) fiatal katolikus látható, akiket Aupetit mise nélkül hagyott, és akik most szerdánként rózsafüzér imát mondanak a Saint François-Xavier plébánián, abban az időben, amikor a betiltott misét tartották.

#newsRsxwojqsqr