hu.news
353

Rendíthetetlen merevség: A Vatikán elutasít minden kérést

Joseph Shaw (LmsChairman.org) augusztus 12-én megszerezte annak a levélnek a másolatát, amelyet Arthur Roche bíboros küldött AZ ÖSSZES PÜSPÖKNEK, és amelyben engedélyt kér a papok számára a római mise megtartására.

Roche a következőt írja benne: "ez a [liturgiáért felelős] Dikasztérium azon a véleményen van, hogy [ez az engedély] nem lenne időszerű döntés. Ezért elutasítjuk a kérést".

Továbbá kifejti, hogy Ferenc pápa [borzasztó merev] szándéka a Traditionis custodes-ban "teljesen világos", és ezt is hangsúlyozta "az egész világ püspökeihez írt levelében" valamint a "Responsa ad dubia"-ban.

Roche idézi a Sacrosanctum Conciliumot (II. Vatikáni Zsinat) és a Desiderio Desideravit "Ferenc pápa vágyik rá, hogy a liturgia ünneplését körülvevő egység helyreálljon" - mintha a Novus Ordo körül SEMMI egység nem lenne.

Roche utolsó mondatával így zárta a levelet: "természetesen nem okoz nehézséget P. [a nevet törölték] számára, hogy a Missale Romanum editio typica tertia (2008) szerint tartson szentmisét".

Shaw szerint a kérés elutasításának indoklása teljesen általános jellegű, holott még Ferenc is kifejezetten rendelkezik az engedély megadásának jogával.

Kép: © Joseph Shaw, CC BY-NC-SA, #newsNqfsyqztan