Clicks642
hr.news

Drugi pucanj: Josef Seifert ukazuje na užasne posljedice izjave iz Abu-Dhabija

Franjina Deklaracija iz Abu Dhabija podrazumijeva "kraj kršćanstva" i "herezu svih hereza", filozof Josef Seifert izjavio je za Gloria.tv (njemački video ispod).

Deklaracija tvrdi da Bog želi raznolikost religija.

Međutim, 1. ožujka Franjo je objasnio biskupu Athanasiusu Schneideru da je mislio samo na Božju dopuštenu volju ("Bog dopušta") ne na njegovu pozitivnu volju ("Bog želi").

Seifert to objašnjenje naziva "nedovoljnim", jer se "potpuno neprihvatljiva" izjava ne može riješiti privatnim razgovorom, već se mora javno opozvati.

Štoviše, Franjino objašnjenje je manjkavo jer nije potrebna svečana izjava da bi se ukazalo na to da ne postoji ništa što Bog nije "dopustio", uključujući pad Sotone ili istrebljenje milijuna u Auschwitzu, objašnjava Seifert.

On daje primjer: "Zamislimo da bi papa rekao: 'Još od stvaranja, Bog je želio raznolikost muškarca i žene i ubojstvo milijuna u Auschwitzu.' Tada bi cijeli svijet bio šokiran i Papa bi se morao ispričati za tako strašnu izjavu".

Božje dopuštanje velikih zala potpuno je drugačije od njegove kreativne i pozitivne volje: "Ne mogu se oboje spomenuti u istoj izjavi".

Slika: Josef Seifert, #newsZagztjysrp