A pápa csodálja Emma Boninót

Az olasz oligarchák politikusai "jó munkát végeznek" - mondta Ferenc a Corriere.it-nek (május 3.), miközben az ország egyik válságból a másikba csúszik.

Ferenc kapcsolata a nem megválasztott diktátor miniszterelnökkel, Mario Draghival, egy volt oligarchabankárral "jó, nagyon jó". Ferenc már akkor is tanácsot kért Draghitól, amikor az Európai Központi Banknál dolgozott: "ő egy közvetlen és egyszerű [sőt nagyon egyszerű] ember".

Továbbá Ferenc csodálja az illetékeseket, megemlítette Giorgio Napolitano volt [kommunista] elnököt és "most" Sergio Mattarellát, a jelenlegi elnököt, akit az oligarchák választottak.

Kérdezés nélkül Ferenc hozzátett még egy példát: "nagy tisztelettel vagyok [a háború-és abortuszpárti] Emma Bonino iránt: nem osztom az elképzeléseit, de ő mindenkinél jobban ismeri Afrikát. Ennek a nőnek az arcára azt mondom, chapeau".

Bonino Olaszország egyik leggonoszabb közéleti személyisége. Nagy szerepe volt az abortusz olaszországi bevezetésében, és saját bevallása szerint több ezer illegális abortuszt hajtott végre. Az ilyen kijelentésekből kitűnik, hogy már nemcsak Ferenc lába, hanem az agya sem működik rendesen.

#newsDscyitcjqj
francesco69
Ilyen emberekkel a pápának szóba sem kellene állni.