Clicks250
hu.news

Túlzó vádak Lyon bíborosa ellen

A francia NouvelObs.com magazin a 45 éves Benoît Quettiert hirdeti, aki azt állítja, hogy Philippe Barbarin bíboros "zaklatta", amikor szeminarista volt Lyonban 2006 és 2012 között.

Quettier "destabilizáló" kérdésekről beszélt, melyeket Barbarin kérdezett, mint pl. "X atya vajon homoszexuális? X atya közeledett feléd szexuálisan? Vannak homoszexuálisok Y helyen?".

A NouvelObs.com videójában láthatóan kitalálta a történeteket, és azt állítja, hogy Barbarin mellett "nyugtalannak" érezte magát, de nem magyarázta el, hogy milyen kontextusban hangzottak el a kérdések.

Azonban bevallotta, hogy tizenöt panaszlevél volt ellene, majd a szemináriumból kirúgták 37 évesen, nem sokkal a felszentelése előtt, ami csak nagy problémák esetén történik. Quettier bevallotta azt is, hogy pszichoterápiára jár hetente háromszor.

Barbarin ügyvédjei "abszurdnak" nevezték a cikket. Quettier azonban "színésznek" nevezte Barbarint, ami valószínűleg igaz.

A cikket nem sokkal azelőtt publikálták, hogy Barbarin fellebbezést adott be az igazságtalan ítéletről, melyet azért kapott, mert állítólag nem jelentett egy bűnt, ami tíz évvel azelőtt történt, hogy ő lett volna Lyon érseke.

Kép: Philippe Barbarin, © MEDEF, CC BY-SA, #newsHdgwxoigtb