Clicks202
hu.news

Hollerich bíboros: Nyitott a papnők felé

A megszokott álszent ferde beszéd mellett a luxemburgi Jean-Claude Hollerich bíboros az (érvénytelenül felszentelt) papnők mellett állt ki.

Nem mondta, hogy a nőknek "muszáj" papnőnek lenni, mert (furcsa módon) ő erről egyszerűen "nem tud". De ettől független "nyitott" az ötlet felé.

Számára a "jelenlegi helyzet" nem elég: "Be kell látni és észre kell venni, hogy a nőknek is van beleszólása ebbe az egyházba". Csak Krisztusnak van "beleszólása" az egyházba.

Hollerich elmondta a KNA.de lapnak szeptember 13-án, hogy "nagyon tiszteli" a német szinodalitást. Szerinte "nagy kérdéseket" tesznek fel, melyeket "muszáj feltenni" - pedig a szinodalitás lényege az, hogy az elavult, 60 éves dolgokat ismételgetik.

Hollerich számára "nehéz" látni azt, hogy "egyéni német püspökök azon gondolkoznak, hogy megáldják a homoszexuális párokat" ezután pedig azt hallja, hogy "a lengyel püspökök hogy viszonyulnak ezekhez a dolgokhoz".

Ferenc pápa következő enciklikája, mely a Fratelli tutti címet kapta, nem politikailag korrekt eléggé Hollerich számára: "Én inkább azt mondanám: Fratelli e sorelle tutti, azaz: (férfi)testvérek és (női)testvérek".

#newsUxoqaipqmq