Clicks469
hu.news
4

Vatikán: Pachamama megúsztatása "lopás" volt

A Pachamama bálványok elsüllyesztése a Tevere folyóba "lopás" volt - mondta Paolo Ruffini, a Kommunikációs Dikasztérium prefektusa az október 21-ei szinódusi sajtókonferencián (videó lent).

Szerinte a Santa Maria in Traspontina templomba lévő bálványok eltávolítása "hősködés és fellépés az olyan párbeszéd ellen, ami mindenkit bevon".

A "párbeszéd" Ferenc pápa kódja arra, hogy a hozzá hasonló nem katolikusokkal beszélget.

Ruffini azt állította, hogy a bálványok az "életet, termékenységet és földanyát" szimbolizálják. Az egyházban az "életet" Jézus Krisztus szimbolizálja, a "termékenységet" a Szentlélek, a "földanya" pedig egy keresztény ellenes koncepció.

Father Giacomo Costa S.J., a szinódus információs bizottság titkára azt mondta, hogy a Pachamama bálványokat "nem kell túlságosan kiemelni". Szerinte azok "jelentéktelenek", de nem mondta el, hogy akkor miért vannak jelen a szinóduson.

#newsYwcnviaegb

Kisuff
Ilyen szomorú helyzetben még nem volt Egyházunk, hogy a vezetői árulják el...
@Atosz80 kétségtelenül megérdemlik, de valóban nem örülnék neki, ha odakerülnének. Majd Isten eldönti...
Atosz80
Isten ezért majd megfizet mindegyikőjüknek kellő képen mert mindegyikük kivétel nélkül az árulásukért a pokol tüzére fog jutni
Felfoghatatlan számomra, sőt egyenesen sértő, hogy a pápa és a legmagasabb egyházi méltóságok (?) egyszerűen ostobának tartják a hívőket és képesek szemtől szembe hazudni... Csak a vak nem látja, hogy miben mesterkednek, de hallani még az is hallja. Remélem legkésőbb haláluk pillanatában tiszta szívből megbánják bűneiket...
PLjuba and one more user like this.
PLjuba likes this.
charisma likes this.