Clicks28
sl.news

Zanikanje: "Podnebni aktivisti" že mesece živijo s kardinalom

Podnebni aktivisti zbrani okoli Davida Goldsmitha pred novozelandskim parlamentom v Wellingtonu že od 5. julija gladovno stavkajo.

Od takrat živijo v rezidenci kardinala Wellingtona, Johna Dewa, in očeta Davida Dowlinga, rektorja katedrale v Wellingtonu. Rezidenca je tik čez cesto, nasproti parlamenta.

Goldsmith se je tri tedne postil zgolj z vodo, dopolnjeno z elektroliti in lahko juho. Prosi za "popolno družbeno preobrazbo" v naslednjih desetih letih, navdihujeta ga Mahatma Gandhi in Greta Thunberg.

Mati neke prijateljice je Goldsmitha povezala s kardinalom Dewom, ki je zagotovil nastanitvene prostore, opremo za kuhanje in čiščenje ter prostor za sestanke.

"Soglašajo z razmišljanjem papeža Frančiška," je za NzCatholic.org.nz (3. septembra) dejal oče Dowling.

Po besedah Godsmitha tisti, ki se z njim ne strinjajo, živijo v »zanikanju«. Lokalni katoličan pa je za Gloria.tv dejal, da resnično zanikanje zadeva stanje Cerkve: "Kardinal bi moral sprejeti nekatere katoličane, da bi se postili in se spovedali."

Po besedah članka v NzCatholic.org.nz je dejal, da je v desetih letih potrebna popolna katoliška preobrazba, da bi se izognili najhujšim posledicam odpadništva v sili.

Slika: John Dew, #newsCorcbbropt