Clicks186
hr.news

Dosta je bilo: Homoseks biskup mora ići

Katolici iz biskupije Parramatta u Australiji podnijeli su službeni apel na 24 stranice s 43 priloga vatikanskoj Kongregaciji za nauk vjere u kojem se poziva na uklanjanje biskupa Vincenta Longa, rođenog u Vijetnamu, zbog njegove promocije homoseksualnosti.

Žalba slijedi višestruke peticije koje su primile tisuće potpisa optužujući Longa za izazivanje skandala promicanjem u biskupijskim školama učenja o homoseksualnosti koja proturječe crkvenim učenjima, te napada roditeljska prava ("Long Is Wrong").

U žalbi se dalje navodi da je Long progonio dvojicu biskupijskih svećenika i uklonio ih jer su kritizirali heretički pristup biskupije prema homoseksualnosti.

Otac John Rizzo, biskupijski egzorcist, primijetio je da su katoličke škole pod biskupom Longom "obilne pro-homoseksualnom agendom". Dodao je da Long nastavlja propagirati "inkluzivnost" koja uključuje sve - osim katolika.

Prema informacijama o praćenju, žalba je stigla u Vatikan 27. travnja. No prema NcRegister.com (3. svibnja), Kongregacija je porekla da je žalba stigla...

#newsBrlbucekgd