Clicks20
sl.news

Katoliška šola odpustila učitelja matematike, ker je lažnega preroka imenoval lažni prerok

Londonski kolidž St Aloysius College (Nadškofija Westminster) je odpustil 30-letnega Joshua Sutcliffa, protestantskega učitelja matematike, ker je priznal in izjavil: "Verjamem, da je Mohamed lažni prerok" (YouTube.com, oktober 2019).

Preden je podal svoje pričevanje o veri, je še povedal: "Vem, da je to sporno in vem, da bodo ljudje užaljeni zaradi tega, kar bom povedal, vendar to počnem iz ljubezni in ker želim govoriti resnico."
Sutcliffe je nato nadaljeval z izpovedovanjem Kristusa kot edinega pravega preroka.

Kdor verjame, da Muhamed ni lažni prerok, ima moralno obveznost postati musliman.

Potem, ko se je zaradi njegove izjave pritožil nek starš muslimanskega člana kolidža, je bil Sutcliffe suspendiran za pet dni. Zaradi tega je ponudil svoj odstop, a ga je naslednji dan umaknil in dejal, da je svoj odstop ponudil pod pritiskom. Od takrat ni prejel nobenega odziva šole.

Leta 2017 so Sutcliffeja odpustili iz šole Cherwell v Oxfordu, ker je v sobi, ki je bila polna deklet, izjavil "dobro opravljena dekleta", medtem ko je eno od deklet o sebi menilo, da je "fant".

Uradnih navodil o tem, kako naj se nanaša na to dekle, ni dobil. Ko se je razburila, je skušal situacijo umiriti in se ji je opravičil - brez uspeha.

#newsHebxzohqam