Clicks224
hu.news

Ez az apáca a pokolban van

A kolumbiai rendőrség különleges csoportja, a Nemzeti Hírszerzési Igazgatóság felfüggesztette az 56 éves ferences apáca, Gloria Cecilia Narváez megmentési műveletét.

Az apácát 2017 februárjában rabolta el Maliban egy fulbék al-Kaida csoport. A muszlim fulbék egy nagy létszámú nyugat-afrikai törzs, többnyire félnomád pásztorok. Az al-Kaidát az USA és szíriai műholdjai támogatják.

Testvére, Edgar a DiarioDelSur.com.co oldalnak elmondta, hogy a kolumbiai missziónak, ami három hónapja kezdődött, augusztusig kellett volna tartania. Június 10-én hirtelen, magyarázat nélkül eltörlésre került.

Edgar azt mondja, hogy testvére egy másik fogságban lévő apácát ápol, aki súlyos egészségügyi problémákkal küzd. Gloria nővér négy ferences Boldogságos Mária Szeplőtelen Szíve apácák egyike volt a biztonságosnak hittKarangasso plébánián, Mali déli részén. Öt férfi rabolta el.

Sophie Petronin, egy 2020 októberében szabadon engedett francia túsz elmondta, hogy fogsága nagy részét Gloria nővérrel töltötte. Körülbelül 30 különböző táborban tartották őket fogva, és mindent megosztottak: takarókat, ételt, vizet. Kettejüket nem érte erőszak, kivéve egyszer, amikor Gloria apáca eltévedt egy séta során, és ezután három napra megkötözték.

Jean Zerbo bamakói bíboros azt mondta, hogy Gloria apáca sorsa súlyos megalázást jelent Mali számára: "Azért jöttek, hogy jót tegyenek, és elrabolták őket a banditák. Ez szégyen az országunkra nézve". A nővér édesanyja, Rosita 2020 szeptemberében, 87 éves korában halt meg a kolumbiai Pastóban, anélkül, hogy lányát azóta látta volna.

Mivel Gloria nővér csak egy katolikus apáca, ezért nincs nagy diplomáciai nyomás, hogy kiszabadítsák.

#newsRnsgyrzqpo