Clicks517
hu.news
4

XVI. elmondja véleményét a diakónusnőkről egy furcsa lábjegyzetben

XVI. Benedek összefoglalta a Nemzetközi Teológiai Bizottság történelmét egy négyoldalas szövegben a bizottság 50. évfordulójára (Vatican.va, november 29).

Említi a "tanács nagy alakjait", mint pl. Henri de Lubac, Yves Congar, Karl Rahner és a "fontos teológusokat", mint Hans Urs von Balthasar, Heinz Schürmann, Rudolf Schnackenburg, és Johannes Feiner, pedig ők rossz hatással voltak az egyházra.

Rahner és Feiner még ki is lépett a bizottságból, mert a katolikus egyház nem vált az ökumenikus Egyházak Világtanácsa tagjává, amikor a szervezet fölött nagy befolyással bírt a szovjet KGB.

XVI. Benedek pozitívan említi az egyházellenes német Karl Lehmann (+2018) bíborost, mint az "új generáció" teológusát, és olyan szinten mutatja be, mint pl. az olasz Carlo Caffarrát (+2017), aki később megalapította a Ferenc pápa ellen irányuló Dubiát.

”A diakónusnők ügye el van döntve”

XVI. Benedek egy lábjegyzetben említi a diakónusnőkről szóló 2003-as bizottsági dokumentumot, azt állítva, hogy megállapították "csupán történelmi szempontból" nem lehet "biztosan megállapítani", a kérdést ezért "doktrínális szinten kell megválaszolni".

Ez a vizsgálat azonban hibás. A dokumentum nyilvánvalóan ellenzi a diakónusnőket és azt írja, hogy az egyházi diakónusnőket nem szentelték fel, csak szociális munkásként dolgoztak, ami megerősíti a diakónus, a pap és a püspök egyezségét, mint szentség.

Ekkor a Teológiai Bizottság főtitkára, George Cottier OP atyát megkérdezte La Croix, hogy a dokumentum után is lehetőség-e a diakónusnők felszentelése. Cottier azt válaszolta, hogy "a dokumentum ennek az ellentettjét támogatja".

Második lábjegyzetben XVI. Benedek pedig azt is felfedi, hogy a bizottság elnökeként egyszer kihagyta a plenáris ülés találkozóját barátja, Juan Alfaro SJ atya miatt.

Alfaro szenvedélyes támogatója lett az eretnek felszabadítási teológiának, azonban Ratzinger bíboros nem akart szembeszállni vele és "elveszteni a barátságát".

Azonban a tényleg katolikus erkölcsi teológust és sok gyermek apját, William Mayt (+2014) "a legősibb koncepciók" támogatójának nevezi, ami egy olyan becsmérlést, amit csak a nagy erkölcsi teológusnak, a 79 éves John Finnisnek hagy meg rajta kívül.

Kép: © Mazur, CC BY-NC-SA, #newsBhfhlujizt
Gratia copiosa
Ez a formedveny iras kabare. Se fule se farka, az "erkolxsi teologusok" pedig rohejes. Ha meg egyszer a szajukra mereszelik venni Benedek papa nevet, garantalom a pokolba fognak jutni es az nem lesz sem metafora, sem vicc, sem megsemmisules maguknak. Tenyleg eleg volr a tevekenysegukbol, kerem tavozzanak.
peshitta
A fordítás nagy valószínűséggel automatikus fordítás fordító programmal. Ez az egyetlen módja, hogy minden nyelven, jelen esetben a magyar nyelvű fordító program kiválasztásával azonnal olvashassuk a nemzetközi honlapon megjelenő híreket.
Nemrég találtam rá a Glória Tv honlapjára, és a magam részéről szeretném hálámat kifejezni a Tv csapatának. Nagyon köszönöm a munkát, a híreket, amely segít …More
A fordítás nagy valószínűséggel automatikus fordítás fordító programmal. Ez az egyetlen módja, hogy minden nyelven, jelen esetben a magyar nyelvű fordító program kiválasztásával azonnal olvashassuk a nemzetközi honlapon megjelenő híreket.
Nemrég találtam rá a Glória Tv honlapjára, és a magam részéről szeretném hálámat kifejezni a Tv csapatának. Nagyon köszönöm a munkát, a híreket, amely segít tájékozódni a jelen apokaliptikus zűrzavarában.
charisma likes this.
lowoa likes this.