hr.news
412

Iznenađenje! Ispostavilo se da je Franjo relativist - Schneider

Međureligijski susreti ograničavaju horizont na prirodni pogled na religiju, primijetio je biskup Athanasius Schneider (CatholicHerald.co.uk, 29. rujna).

Prema tome, Franjo je u Astani govorio samo o "Stvoritelju" i "Svemogućem". Promicanjem prirodnog pogleda na religiju i neispovijedanjem Kristove jedinstvenosti, on se otkriva kao de facto relativist u pitanjima religije, zaključuje Schneider. To za njega objašnjava Franjin dvosmislen jezik o drugim religijama i njegov poticaj da 'budemo otvoreni za hrabrost drugačijeg'.

Schneider naglašava da se Mt 4,16 ("oni prebivaju u tami i sjeni smrti") odnosi na sve nekršćane, uključujući Židove i muslimane.

Međureligijski susreti ostavljaju dojam svojevrsnog supermarketa religija i ravnopravnosti svih religija iako je "katolička vjera jedina prava vjera, koju Bog želi". Schneider naglašava da religijska raznolikost krši Prvu zapovijed i stoga je negativna u očima Boga koji tu raznolikost dopušta, "kao što dopušta naše grijehe".

Schneider izražava apsurdnu nadu da će Sveta Stolica prestati s djelovanjem za promicanje vjerskog relativizma, prestati sudjelovati u međureligijskim susretima i naviještati jedinstvenost Krista.

#newsNbjpestpsm