Clicks148
hu.news

Farrell bíboros azt állítja, "sose hallott" McCarrick meleg problémáiról. Vajon van olyan, aki ezt el is hiszi?

A melegpárti Kevin Farrel bíboros, aki a Világiak, a Család és az Élet kongregációjának prefektusa, megjegyzést fűzött barátja és mentora, a 88 éves Theodore McCarrick bíboros elleni homoszexuális bántalmazással kapcsolatos vádaira. McCarrick bíboros volt korábban a washingtoni érsek, ő tette meg segédpüspökké Farrelt.

A Catholic News Service interjúban Farrell azt mondta, "sose hallottam erről az alatt a hat év alatt, ami alatt [Washingtonban] voltam vele".

Farrell azt állítja, "sose" volt oka erre gondolni, mert állítólag "senki sem beszélt vele erről, ezért semmilyen tudomásom sincs erről az ügyről".

Roppant valószerűtlen, hogy Farrell lenne az egyetlen McCarrick közeli körében, akinek nem volt tudomása a bíboros szeminaristák ellen irányuló bántalmazó, homoszexuális viselkedésével.

Chilében Ferenc pápa nyugdíjba kényszerítette azokat a püspököket, akik hasonló helyzetben voltak a homoszexuális bántalmazó Fernando Karadima atya végett. Egyelőre nem tudni, hogy vajon Ferenc pápa ezt a módszert fogja-e alkalmazni a liberális pajtásaival is.

#newsRolavmfkcu