hu.news
210

Cordileone nem teszi meg az "egységért"

A CrisisMagazine.com szerkesztője, Eric Sammons május 21-én megkérdezte Salvatore Cordileone "konzervatív" San Francisco-i érseket, hogy miért nem tagadja meg az áldozást a 81 éves Nancy Pelosi képviselőházi elnöktől, aki az abortusz egyik vezető támogatója és az ő érsekségében él.

Cordileone azt válaszolta, hogy kilenc év után az érsekség élén "még nem tart ott", mert még mindig a korai szakaszban van, hogy eldöntse, mi lenne a legjobb az egyház számára "az egység megőrzése" érdekében.

Azt állítja, hogy Pelosi "jót tett", de elismerte, hogy ez nem igazolja nagyon gonosz tettek elkövetését. Arra a kérdésre, hogy az egyház - ötven év után - mikor fogja végre megtagadni a szentáldozást az abortuszt elősegítőktől, Cordileone azt válaszolta, hogy nincs mögötte "egy társadalmi mozgalom".

Cordileone az egyik legkonzervatívabb püspök nyugaton, és nyilvánosan támogatja, hogy elméletileg megtagadják a szentáldozást az abortusz politikusoktól. A San Franciscó-i érsekségben azonban kilenc év után is gyenge a pozíciója, és Ferenc pápával még gyengébb lett, mivel a zsinat egyház nem az igazság hatalma, hanem a hatalom igazsága előtt hajol meg (lásd fentebb: "társadalmi mozgalom").

#newsAghgtlcnln