ro.news
42

Episcopii nordici îi mustră pe germani

Conferința Episcopilor Nordici este îngrijorată de Calea Sinodală Germană, scriu episcopii într-o scrisoare către episcopul german Bätzing, președinte (NordicBishopsConference.org, 9 martie).

Semnată de prelați precum Kozon (Copenhaga), Arborelius (Stockholm), Eidsvig (Trondheim), Tencer (Reykjavik), Grgic, (Tromsø), cea mai mare parte a scrisorii este scrisă pe un ton blând, recunoaște misionarii germani și mulțumeste pentru
banii, primiți de eparhiile scandinave din Germania.

Cu toate acestea, scrisoarea spune că Credința Bisericii trebuie păstrată intactă și că „trebuie să ne oprim” la problemele care contestă „părți neschimbate ale învățăturii Bisericii”, cum ar fi preoția, hirotonirea feminină și conceptele imorale ale sexualității.

„Adevărata reformă a Bisericii a constat întotdeauna în apărarea, explicarea și punerea în practică credibilă a doctrinei catolice întemeiate pe revelația divină și pe Tradiția autentică - nu în urma spiritului vremurilor“, scriu ei.

Deja episcopii polonezi au trebuit să explice germanilor că propaganda lor homosexuală transmite „o imagine falsă a omului” și este o „amăgire ideologică.”

Imagine: NordicBishopsConference.org, #newsPhbynmyqeg