hu.news
490

Írországi Novus Ordo egyház: "Drámaian rossz irányba halad, és nem várható fordulópont"

A II. János Pál óta tartó katasztrofális püspöki kinevezések után az írországi egyház az összeomlás szélén áll.

A jelenlegi tendenciák szerint az egyház "drámaian rossz irányba halad, és nem várható fordulópont" - mondta augusztus 2-án a TheTablet.co.uk-nak Francis Duffy, Tuam érseke, hozzátéve, hogy " nincs erre gyors megoldás vagy helyes megközelítés".

Az egyetlen biztos jelenleg az, hogy "folyamatosan és tartósan fog csökkenni mind az aktív papok, mind a papi pályát vagy vallásos életet választók száma".

"Tavaly 26 diák tanult Maynooth Egyetemen, pedig harminc évvel ezelőtt nagyjából 500-an lehettek. Ez csupán 95 százalékos csökkenést jelent, amely lassan az évek során következett be. Jelenleg ez megdöbbentően alacsony, valamint a jövőre nézve igen sokatmondó. Azt hiszem, legjobb, ha felkészülünk erre".

Duffy javasolta, hogy a plébániák becsüljék meg a papjukat, mert "talán ő az utolsó helyi lelkész, és nem biztos, hogy valaki pótolni tudja majd".

Duffy egy nem túl színvonalas viccben hangsúlyozta az ír egyház "zsinati folyamatba" lépését, továbbá meggyőződése, hogy ez egy "gyümölcsöző új búcsú" lesz.

#newsXsmwelruws