hr.news
293

Razotkrivajući razgovori: Franjo otkriva svoja proturječja

U SAD-u postoji vrlo jak "reagirajući stav", Franjo, koji još uvijek živi u 1960-ima, rekao je portugalskim isusovcima tijekom Svjetskog dana mladih (LaCiviltaCattolica.com, 28. kolovoza). "Reagirajuće …More
U SAD-u postoji vrlo jak "reagirajući stav", Franjo, koji još uvijek živi u 1960-ima, rekao je portugalskim isusovcima tijekom Svjetskog dana mladih (LaCiviltaCattolica.com, 28. kolovoza).
"Reagirajuće" je kleveta Komunističke partije. Prema Franji, američki katolici su "nazadni", dok "postoji odgovarajuća evolucija [= otpadništvo] u razumijevanju pitanja vjere i morala" i "promjena je neophodna". Franjo brka "promjenu" s dekadencijom.
Primjerice, Franjo tvrdi da je danas “grijeh” posjedovati nuklearne bombe ili izvršavati smrtnu kaznu. Ovim posljednjim Franjo niječe crkveni moral.
Kao i obično, on konstruira karikaturu katolika kako bi je srušio: “Idete li unatrag, formirate nešto zatvoreno, nepovezano s korijenima Crkve i gubite ekstrakt otkrivenja. Ako se ne promijenite prema gore, idete unatrag, a zatim usvajate kriterije za promjenu drugačije od onih koje naša vjera daje za rast i promjenu.” To su parole današnjih heretika koji Crkvu vode u najveću krizu od njezina osnutka.
Franjo …More