Clicks452
hu.news

Kínos: A mexikói nuncius a Pachamamát védi

A 62 éves mexikói nuncius, Franco Coppola a Facebook.com oldalon november 10-én Ferenc pápa október 4-ei vatikán kerti Pachamama szertartását védelmezte.

Coppola a "megbízható" Ferenc pápáról beszél, és azt mondja, hogy a szertartás alatt "nem voltak istenek és bálványok" jelen, csak "szimbólumok". Ettől független a "szimbólumot" ő is azonosította, mint Pachamama, az andoki termékenység istennője.

A lefilmezett bizonyíték ellenére Coppola azt mondja, hogy "a Szentatya valamint a vele tartók részéről nem volt semmilyen imádat", mert "székekben ültek" és csak nézték a szertartást, ez pedig nem igaz.

Jelenlétével Ferenc pápa a "közelséget" akarta bemutatni az amazonasi emberek iránt (értsd: pogányok) - mondta Coppola. A Pachamama imádatot ahhoz hasonlította, hogy egy férfi letérdel a barátnője előtt, ami "nem bálványimádat".

A Catholic Herald lap Dan Hitchen újságírója azt írta a Twitter.com oldalon november 8-án, hogy ez egy paródia a vatikáni hazugságokról, melyekkel a Pachamama-ügyről mentegetőznek.

"Mária-szobrok voltak. Mégse, inkább termékenység szobrok, de az nem pogány. Nos, de az, de az egyház csinálta! Nem térdelt le előtte senki. Jó, mégis, de csak tisztelet jeléül. Nem tudom, miért panaszkodtak a kétértelműségről!"

#newsAcvacdvvfh