hr.news
319

Müller: "Na strani" Franje, ALI nitko ne može opravdati homoseksualne radnje

"Nitko na svijetu" ne može razumjeti da Franjo u kolovozu pro-homoseksualnog McElroya iz San Diega imenuje kardinalom, kardinal Gerhard Müller rekao je za LifeSiteNews.com (22. lipnja).

Müller je izjavio da je "apsolutno na strani" Franje, "NO to ne znači da moram opravdavati sve što se događa", poput Franjine promocije homoseks aktivista Jamesa Martina.

Za kardinala je "apsolutno jasno" da nitko ne može promijeniti doktrinu kako je homoseksualno ponašanje teški grijeh, kao i svi oblici seksualnosti izvan braka.

Martin to ne može promijeniti umrežavanjem ili propagandom, kaže Müller: "Ono što on radi je hereza. Nitko to ne može opravdati." On pobija Martinov argument o "pastoralnoj skrbi" jer "nitko nije bliži" tim ljudima od Krista koji ne opravdava grijeh, ali daje milost da se obrati od ove "gnusnosti".

"Što nije u redu, to je pogrešno, a što je ispravno, ispravno je", inzistira Müller. Njegov primjer: "Nitko ne može reći: 'Imam sklonost višestrukim brakovima' ili reći da 'volim ne samo jednu ženu, već pet'."

Bez da mu se postavilo pitanje, Müller je izjavio da ne može razumjeti zašto kardinal Zen "nije bio vrijedan" da ga Franjo primi: "Ne možemo ga žrtvovati samo zbog nekih sporazuma s ovim diktatorskim režimom u Kini."

#newsXeowpakcis