Medjugorje és a megdönthetetlen bizonyítékok (1)

Az alábbiakat Mark Mallett (Kanada) volt televíziós újságíró és díjnyertes dokumentumfilmíró írta. A Medjugorje jelenések tanulmányozására a XVI. Benedek pápa által kinevezett Ruini Bizottság nagy …
actiocatholica.hu
Jól hangzik a megdönthetetlen bizonyíték, de szakmai ártalomból (tapasztalatból) tudom, hogy nincs megdönthetetlen bizonyíték. Egy bizonyítékra soha nem lehet azt mondani, hogy 100%-s. Csak valószínűségeket lehet meghatározni.
Lehet vitatni az álláspontomat, de csak és kizárólag szakmai alapon.
charisma
Ha egy cikknek ez a címe, akkor ezt kell írni a fordításban is. Másrészt annyira megdönthetetlen mindegyik, hogy tételes cáfolatot ad a szerző vagy két tucat ilyen "bizonyítékra".
Miserere_nobis
Ha megdönthetetlen bizonyíték lenne arra, hogy Medjugorje-ben megjelenik a Szűzanya, akkor az egyház már rég hivatalosan is elismerte volna azokat és nem lenne folyamatos vitatkozás ebben a témában. Ez viszont nem fog soha megtörténni a Katolikus(!) egyházban, viszont a pünkösdista karizmatikus zsinati egyházban talán még ezt is megérjük majd...
actiocatholica.hu
Mint írtam, olyan nincs, hogy megdönthetetlen bizonyíték. És tényleg el kellene dönteni, hogy ki melyik oldalon áll. A "megdönthetetlen" 2000 éves egyház oldalán, vagy az 55 éves "pünkösdista karizmatikus zsinati" [by Miserere_nobis] egyház oldalán. A doktrína, vagy az újítás oldalán. Ennyire egyszerű a döntés.