hu.news
2461

"Globális kormányzást" és "mindenkinek vakcinát" akar Ferenc pápa

Ferenc pápa a "globális észak és dél között fennálló ökológiai adósság" gondolatával állt elő a Világbank-csoport és a Nemzetközi Valutaalap finanszírozói találkozójának résztvevőihez intézett április 8-i levelében.

Mindkét intézményt az amerikai oligarchikus rendszer uralja. "Valójában magának a természetnek vagyunk adósai" - filozofál Ferenc pápa. Szerinte a fejlett országoknak korlátozniuk kellene a nem megújuló energiafogyasztásukat, és a fenntartható fejlődés programjait a szegényebb országoknak kellene adniuk segély formájában.

Ferenc pápa a Covid19 fényében "globális terv" kidolgozására szólított fel, hogy "új intézményeket hozzanak létre vagy újjáépítsék a meglévőket, különösen a globális kormányzás intézményeit" az emberi fejlődés előmozdítása érdekében.

Megismételte a kormányzati vezetőkhöz intézett felhívását, hogy biztosítsanak "oltóanyagot mindenkinek".

Ferenc pápa nem rendelkezik kompetenciával ezeken a területeken, és általános kijelentései nem sokat segítenek. A szubszidiaritás elve szerint ezeket a kérdéseket másokra kellene hagynia, és a kötelességére és saját hanyatló egyházára kellene összpontosítania.

Kép: © Mazur, CC BY-NC-ND, #newsAagysapvfa

charisma
@afeex2 kérlek, hogy katolikushoz méltó módon fejezd ki nemtetszésedet. Ez a stílus nem való ide.
afeex2
K. anyáddal foglalkozzál inkább! 🥶