Clicks203
hu.news

Tagadás: A klímaváltozás miatt éhségsztrájkoló aktivisták hónapokig a bíborossal élnek

David Goldsmith körüli aktivisták a klímaváltozás miatt éhségsztrájkolnak az új-zélandi parlament előtt július 5 óta.

Azóta pedig a wellingtoni John Dew bíboros és a wellingtoni székesegyházi rektor, David Dowling atya lakhelyén élnek. A lakás a parlament közelében található.

Goldsmith három hétig éhségsztrájkolt, mely alatt csak vizet ivott, elektrolit étrendkiegészítőket szedett és néha húslevest ivott. "Teljes társadalmi változást" akar tíz éven belül, Mahatma Gandhi és Greta Thunberg inspirálta erre.

Egy barát édesanyja segített Goldsmithnek kapcsolatba lépni Dew bíborossal, aki szállást, ételt, tisztálkodási lehetőséget és találkozó helyeket biztosított.

"Ezek a lépések megfelelnek Ferenc pápa gondolkodásmódjával" - mondta Dowling atya az NzCatholic.org.nz lapnak (szeptember 3).

Goldsmith szerint a vele egyet nem értők "tagadásban" élnek. Azonban egy helyi katolikus elmondta a Gloria.tv-nek, hogy az igazi tagadás az egyház állapota: "A bíborosnak hívnia kéne a katolikusokat, hogy böjtöljenek és bűnbocsánatot kérjenek".

Az NzCatholic.org.nz cikkjéhez hasonlóan ő is azt írja, hogy a katolikus átalakuláshoz legalább tíz év kellene, hogy elkerüljük az eretnekség vészhelyzet legrosszabb hatásait.

Kép: John Dew, #newsCorcbbropt