Clicks17
ro.news

Biserica Iubirii: De ce Fraternitatea este expulzată din Dijon

Arhiepiscopul din Dijon Roland Minnerath, Franța, a declarat că el expulzează Fraternitatea Sf. Petru din Arhiepiscopia să, deoarece preoțîi lor nu co-prezidă la Euharistia Novus Ordo Chrism în Săptămâna Mare.

El le-a spus credincioșilor locali, iar biroul său de presă a confirmat acest lucru către CatholicNewsAgency.com. Copresidența în Biserica Novus Ordo este o opțiune, niciodată o obligație în conformitate cu reglementările Vaticanului II și Canonului 902.

Minnerath s-a confruntat cu un strigăt puternic împotriva deciziei sale și acum folosește cu nerușinare reacția pe care a provocat-o pentru a juca pe victima spunând că reacția a fost „foarte revelatoare a spiritului unei părți a oamenilor care se referă la Fraternitate.”

O petiție online semnată de 2.500 de persoane a fost respinsă de Minnerath cu argumentul pertinent potrivit căruia „majoritatea semnăturilor provin din afara eparhiei.”

Deoarece nu există un contract - nici măcar un contact - între Fraternitate și Minnerath, acesta din urmă va scăpa de acțiunea sa - cel puțin în această lume. Minnerath are 74. Speranța de viață pentru bărbați în Franța este de 80,3 ani.

Frăția Sf. Petru a adus cazul Congregației pentru Doctrina Credinței, dar căutarea dreptății la Roma este echivalentul încercării de a găsi episcopi catolici în Franța.

#newsOphrggaaho