Clicks28
sl.news

Pametni nadškof predlaga "blagoslavljanje" homoseksualcev, ki svojega otroka pripeljejo k krstu

Vatikansko zavračanje homoseksualnih "blagoslovov" se nanaša samo na poročni blagoslov, ki javno priznanja zakonsko zvezo kot zakramentalno, je brizbanski nadškof Mark Coleridge, star 72 let, pojasnjeval na družbenem omrežju Twitter.com (31. marca).

Coleridge skrajšuje "resnico", da ima poročni blagoslov natančno obliko in funkcijo v Cerkvi.

Zato bi lahko, po njegovem mnenju lahko "na primer blagoslovili istospolni par, ki pripelje otroka na krst ali k maši ali na verouk", ne da bi pri tem paru ponudili "zakramentalni poročni blagoslov." Ker je v Novus Ordo dovoljeno kar koli in je mogoče uporabiti katero koli formulo, je Coleridgeov predlog čisto izpiranje oči.

Mnogi zakoni niso zakramentalni, a "to ne pomeni, da so brez vrednosti, grešni ali presegajo kakršen koli blagoslov," nadalje filozofira Coleridge. To je res, vendar homoseksualnih vezi ni mogoče blagosloviti ravno zato, ker so grešni.

Coleridge postavlja vprašanje, "ali v tej ali oni združitvi vidimo znake Svetega Duha." To je treba v primeru homoseksualnih vezi izključiti, če se pod izrazom "Sveti duh" misli na istega "svetega duha", ki ga omenjata Kristus in Biblija.

Slika: Mark Coleridge © Lawrence OP, CC BY-NC-ND, #newsThbvgtlaem