Clicks25
sl.news

Kardinal preklical vse spovedi. Avtor dr. Geoffrey Brushwood

Westminsterska katedrala, sedež kardinala Vincenta Nicholsa, je zaradi idiotizma, povezanega s Covidom-19 prenehala ponujati spovedi. To je sramotno in strahopetno.

Obstajajo tudi druge cerkve Westminsterske nadškofije, v katerih še naprej prisluhnejo spovedim z veljavnimi zaščitnimi ukrepi, s katerimi bi razveselili tudi uslužbence javnega zdravstva. Obstajajo duhovniki, ki se srečajo s pokorniki tudi na prostem, vse to, da bi slišali spovedi, z izjemno prilagodljivostjo.

Vendar pa se je katedrala v Westminsterju odločila, da bo v svojih prostorih popolnoma prenehala s spovedjo. Omenjena odločitev pošilja vse možne napačne signale vernikom, ki se zanašajo na spoved, da bi ohranili svoje duše v pripravljenosti, če jim v sicer malo verjetnem primeru obolelosti za Covidom postane slabo.

Prav tako pošilja negativne signale tudi državi in ji na nek način podaja palico s katero ta udriha po cerkvah, ki so še vedno odprte.

Še huje in povsem obsojajoče pa je, da so se strahopetni nadškof in njegova škofija skrili v zavetje nekam na varno, medtem ko je njegova čreda predana na milost in nemilost divjajočega volka. Naši pastirji so zares sramotni.

Slika: Vincent Nichols, © Mazur, CC BY-NC-SA, #newsOkznqjtdoh