hr.news
268

Jeftina izvedba: Sestra Cristina je završila s redovničkim životom

Sestra Cristina Scuccia (34) bila je zvijezda talijanske crkve Novus Orda. Pobijedila je u talijanskom talent showu The Voice s pjesmom "No One" Alicie Keys.

Vrlo neugodan video dobio je 111 milijuna pregleda, nepobitan znak da je njegov sadržaj potpuna glupost.

20. studenog, s prstenom u nosu, Scuccia je u Verissimu, još jednoj jeftinoj TV emisiji, objavila da se odrekla zavjeta i da želi nastaviti karijeru pop pjevačice s punim radnim vremenom.

Scuccia je 2009. godine ušla u red sestara uršulinki Svete Obitelji, obavila novicijat u Brazilu, a zavjete izrekla 2012. godine. Iste je godine počela nastupati kao pop pjevačica u redovničkom habitu.

Oslanjajući se na Franjine prazne formule, na Verissimu je objasnila da se osvrće na svoj redovnički život "s dubokim osjećajem zahvalnosti" rekavši da je "promjena znak evolucije", ali "uvijek zastrašujuća jer se lakše usidriti u vlastite sigurnosti nego preispitivati samu sebe", predstavivši tako njezinu nevjeru kao svojevrsni herojski čin.

Pitala se postoji li "ispravno ili pogrešno" i odgovorila: "Vjerujem da uz hrabrost samo treba slušati svoje srce [= ego]."

Scuccia vjeruje da "glazbeni uspjeh nije umanjio njezin poziv, nego je potaknuo put rasta", implicirajući da je sljedba Krista bila premalo za nju.

Trenutno radi kao konobarica u Španjolskoj. U novom/starom životu ne želi se zatvoriti pred ljubavlju: "Nije mi prioritet, ali uvijek sam vjerovala u to."

U ožujku 2019. godine Scuccia je izjavila da se divi Lady Gagi koja je zagovornica pobačaja, homoseksualaca i blasfemije.

Slika: Cristina Scuccia © wikicommons, CC BY-SA, #newsQpmqcmbkkr

02:15