Join Gloria’s Christmas Campaign. Donate now!
Clicks273
hu.news

Reto Nay atya: A II. János Pál Intézmény elnöke kibékíti a vihart

A L’Osservatore Romano, a Vatikán vezető katolikus ellenes újsága egy második cikket publikált támogató hangnemben a bitorlókról, akik átvették az irányítást a római II. János Pál Intézmény felett.

A napilap a vezetőjükkel, Pierangelo Sequeri atyával beszélt, aki az intézmény új "elnöke", ő úgy tett, mintha az intézményt megrázó zűrzavarnak már "vége lenne" és visszatért a "normalitás".

Sequeri az eretneki irányt dicséri, amit az intézmény jelenleg követ, és különösen büszke a vicces nevekre, amelyeket a következő szemeszter óráira talált fel, mint pl. "A keresztény forma teológiája". A divatos politikai beszéd és a szociológia fogja lecserélni az erkölcsi teológiával, etikával és filozófiával kapcsolatos tudást.

Sequeri próbálja nyugtatni a diákokat, akik ellene tüntetnek a puccs miatt. Kevesen hisznek neki, amikor azt mondja, hogy "tiszteli az intézmény hagyományait".

Akkor mégis miért vezetett be illegális változtatásokat titokban, a professzorok és diákok háta mögött? Miért rúgta ki a népszerű professzorokat, akik évtizedek óta szolgálják az intézményt?

Sequeri elég bolond ahhoz, hogy bevallja, azt reméli, az intézmény "az Apostoli Szentszék kiváló intézménye lesz".

Ez azt jelenti, hogy nem érdekli a komoly kutatás, csak az, hogy Ferenc pápa körében lehessen, aki egyébként megveti a komoly teológiát, valószínűleg azért, mert a személyes eredményei igencsak szerények.

Kép: Pierangelo Sequeri, #newsDxsfnjcbje