hu.news
368

Sarah bíboros publikálta véleményét a koronavírusról, Ferenc pápát dicséri

Robert Sarah bíboros írt egy cikket a HommeNouveau.fr lapon (május 8) "Covid-19 és a keresztény istentisztelet" címmel, egy nappal azután, hogy kínos módon visszavonta aláírását a Viganó fellebbezésből.

Ettől független a cikk nem lett valami elterjedt, sokan figyelmen kívül hagyták. Három alkalommal dicséri Ferenc pápát, aki azt mondta, hogy a virtuális misék nem cserélhetik le a fizikai jelenlétet, a papok pedig nem lehetnek műsorvezetők.

Sarah továbbá dicsérte Ferenc pápa eucharisztiáját, példaként a Szent Péter-téri istentiszteletet hozta, de elhallgatta azt, hogy a pápa nem vett részt, mivel ismét nem volt hajlandó letérdelni.

A bíboros a "szekularizált mentalitásról" panaszkodik, mely szerint a vallás egy másodlagos tevékenység. "Ez a perspektíva teljesen hamis" - mondta Sarah. De a "szekularizált mentalitást" a szekularizált liturgia hozta létre, ami Istent mellékes szerepre alacsonyítja le.

Legalább Sarah tudomásul veszi, hogy "mi" a templomok szentségét elítéljük és koncert termekké, éttermekké vagy szegények szállásává alakítjuk őket, szinte az összes székesegyház egy "nagy múzeum, melyet a siralmas turisták széttipornak szemünk láttára".

Bár sok prelátus panaszkodik erről, nem tesznek semmit, hogy javítsanak a helyzeten.

#newsIdmtxagebs