Clicks365
hu.news
5

SSPX főtitkár: A nyomás alatt a papoknak el kellene fogadniuk az "oltást"

A Covid "oltás" néha "erkölcsi értelemben véve rendkívül bölcs cselekedet" lehet - véli Arnaud Sélégny atya, az SSPX főtitkára (Fsspx.news, szeptember 24).

Amikor csak beoltott káplánokat vesznek fel kórházba vagy idősek otthonába, a papoknak meg kell felelniük ennek, és saját "egészségük vagy nyugalmuk" helyett a felebarátjuk üdvösségét kell előnyben részesíteniük - moralizál Sélégny.

Számára azok, akik megtagadják az oltást, "abszolút és kategorikus álláspontot" képviselnek, és hiányzik belőlük a "szeretet". Sélégny nem látja a problémát az abortusszal szennyezett oltóanyagokban, mivel - szerinte - "a lehetséges veszélyekkel arányos, érvényes indok" teszi "erkölcsössé" az oltást.

Elnézi, hogy itt kezdődnek a problémák. A Covid-19 nem halálos világjárvány ("érvényes ok"), hanem influenzaszerű halálozási arány. A vakcinák nem akadályozzák meg sem a fertőzéseket, sem a fertőzések átvitelét, és politikai, nem orvosi alapon erőltetik őket. Nincs tudományos bizonyíték arra, hogy a beoltott személyeknél "enyhébb lefolyású lesz a betegség."

Kép: Arnaud Sélégny, FSSPX.news, #newsZsjpcgudzf

Beati pauperes spiritu
@francesco69 engem le lehet tiltani ezen az oldalon, de az Igazság mindig napfényre kerül. Isten megfizet kinek - kinek érdemei szerint. Isten áldja.
Jozsef Ferenc
Ha szenteltvíz-tartóba kékszeszt (vagy egyéb fertőtlenítőt) öntenek és a gyónást, áldozás (le)oltáshoz/leoltottsághoz kötik, akkor azt gondolom, hogy mégiscsak helye van itt a témának.
francesco69
Himlő, kanyaró, TBC, stb ellen is van oltás gyermekkorban is, meg sok más betegség ellen. Nem kell teljesen hülyének lenni az oltással kapcsolatban, ha majd lélegeztetőn lesz valaki oltatlanul biztos bánni fogja. Az oltás elleni hisztéria legalább annyira őrültség mint az oltás erőltetése. És ez az oltás igen nem nem erre az oldalra való.
Bazsó-Dombi Attila
@francesco69
Márpedig hogy ne lenne erre az oldalra való, ha még a Hittani Kongregáció is megnyilatkozott a Covid-19 elleni vakcina használata morális kérdéséről?!
Elena Kis
Mi van? Már mindenki bekattant?