Clicks24
Ign Koh

AZ OLTÁRISZENTSÉG MÁRTÍRJAI VII. - GEORGE WEINMANN ÉS LILLIAN MARIE McLAUGHLIN

George Weinmann a New York állambeli St. Philip Neri Church 77 éves lelkésze volt Rochester-ben. A 26 éves Lillian Marie McLaughlin nővér pedig a plébániai iskola egyik tanára volt.
1967. február 20-án délután a tanulók kiabálni kezdtek, hogy ég a templom. Weinmann azonnal berohant a templomba, McLaughlin pedig utána – miután tárcsázta a tűzoltóságot – gondolván, hogy lehetnek még bent gyermekek. Miután senkit sem találtak ott, a szentségi színeket próbálták kimenteni, de valószínűleg a sűrű, fekete füst miatt nem találták meg a kivezető utat.
A lángokon úrrá lévő tűzoltók a bejárati ajtótól csupán pár méterre lelték meg őket. A kehelyre és a szent Eucharisztiára a közeli gyóntatófülkében bukkantak rá. Lillian Marie nővér még a helyszínen meghalt. George atya két nappal később.
Fulton Sheen, rochester-i püspök ezekkel a szavakkal méltatta őket: „Korunk vértanúi a legváratlanabb pillanatokban bukkannak fel. Lillian Marie nővér életét adta, hogy segítsen Weinmann atyának megmenteni az Áldott Szentséget.” (LÁSD AZ EMLÉKKÖVÖN)