Clicks53
ro.news

Poate un sfânt: Don Justo, care a construit o catedrală de unul singur, mort

Don Justo Gallego Martinez, în vârstă de 96 de ani, care a construit o „Catedrală de la zero” frumoasă, dar neterminată, a murit duminică în Mejorada del Campo, Spania.

El a construit Catedrala aproape singur din 1961, folosind în principal materiale vechi. A construit pe terenul tatălui său în orașul natal Mejorada del Campo, o suburbie a Madridului, fără un plan de construcție, fără macara și fără niciun sprijin din partea bisericii.

Catedrala are 55 de metri lungime, 25 de metri lățime și 35 de metri înălțime. Se mândrește cu o serie de turnuri pe jumătate finisate. Pereții din interior sunt decorați cu fresce.

De tânăr, a devenit călugăr trapist. După opt ani, s-a îmbolnăvit de tuberculoză și a fost expulzat. El a promis că, dacă își va reveni, va construi un altar în cinstea Lady of the Pillar.

În interviuri, el a declarat că a fost insultat și numit „preotul nebun”, „Dar nu mi-a păsat. Ce am făcut, am făcut pentru Domnul”. Și: "Nu am fost niciodată cu o femeie. Pentru mine Biserica este viața mea, soția mea, copilul meu."

Episcopii spanioli au refuzat să accepte Catedrala ca biserică.

Imagine: © wikipedia, CC BY-SA, #newsRcipbsvwhl