Clicks514
hu.news

A rendőrség megtámadja a nagypénteki liturgiát

A rendőri erők este 6 óra körül avatkoztak be a londoni lengyel Krisztus Király plébánián tartott nagypénteki liturgia közben.

Amikor a pap észrevette a problémát, láthatóan megrendülten jelentette be, hogy "baj van".

Ezután két rendőr lépett be a szentélybe anélkül, hogy bármilyen tiszteletet tanúsított volna a vallási szertartás iránt. Az oltárhoz mentek, és pénzbírsággal, sőt letartóztatással fenyegették a híveket, ha a templomban maradnak.

Az egyik rendőr a mikrofonba mondta: "Ez a gyűlés sajnos legális... eeeh illegális a jelenleg érvényben lévő koronavírus szabályokra való tekintettel".

A pap, aki ekkorra már minden bátorságát elvesztette, arra kérte a híveket, hogy engedelmeskedjenek, és a gyülekezet elhagyta a templomot. A ministránsok a sekrestyében levették reverendájukat, de visszatértek, hogy a kereszt előtt térdre boruljanak, mielőtt elhagyták volna a templomot.

Amikor már késő volt, az egyházközség közleményt adott ki, amelyben tiltakozott a "meggyalázás" ellen, és bejelentette, hogy minden húsvéti misét meg fognak tartani: "A rendőrség brutálisan túllépte hatáskörét, mivel minden kormányzati előírásnak eleget tettünk".

#newsAfdmazcffo